ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

 

1.     TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

 

www.devergo.hu

Webáruház tulajdonosa:                                              Flas Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhelye:                                                                      1033 Budapest, Csikós utca 6.

Képviseletében eljár:                                                    Sebe Géza

Telefon:                                                                          06-30/684-0964

Fax:                                                                                 06-1/299-0112

Email cím:                                                                      webshop@devergo.hu

Adatkezelési nyilvántartási azonosító:                      NAIH-65018/2013

Adószáma:                                                                     10794177-2-41

Cégjegyzékszám:                                                           01-09-169595

Cégjegyzéket vezeti:                                                     Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÁSZF, Adatvédelmi Tájékoztató ELFOGADÁSA, HATÁLYA

A webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele az, hogy a Megrendelő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket és a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót. A feltételek elfogadásának minősül, ha a Megrendelő regisztrálja magát, megrendelést ad le vagy feliratkozik hírlevél küldésre.

A devergo.hu webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a Megrendelő által megadott hibás vagy hiányos adatokból eredő téves teljesítésért. Megrendelés esetén, a név, cím, telefon és e-mail mezőket minden esetben kötelezően ki kell tölteni, ezek hiányában a rendszer a rendelést nem tudja elfogadni. A webáruház, a regisztrációkor megadott személyes adatokat, e-mail címmel és jelszóval tárolja a későbbi azonosításhoz. A helyes jelszóval belépve, a Megrendelő, az adataihoz bármikor hozzáférhet, módosíthatja és törölheti azokat. A már kiállított számlán található adatok utólag viszont már nem változtathatóak.

A devergo.hu webáruház fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és Adatvédelmi Tájékoztatót részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF és Adatvédelmi Tájékoztatót és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. az Általános Szerződési Feltételek és Adatvédelmi Tájékoztató mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja. A devergo.hu webáruház az árváltozás jogát fenntartja, azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

 

3. REGISZTRÁCIÓ, ADATKEZELÉS

  A Webáruházban történő vásárláshoz és a megrendelt termékek kiszállításához és/vagy átadásához, valamint a vásárlásról kiállított áfa-s számla elkészítéséhez szükséges, hogy a Vásárló a vásárlást megelőzően a Webáruház felhasználójaként regisztráljon, és a regisztráció során a hivatkozott tevékenységekhez szükséges adatokat megadja.

A devergo.hu webáruházban csak érvényesen regisztrált felhasználók vásárolhatnak. A hírlevél feliratkozás, regisztráció és az ehhez, illetve a megrendeléshez kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

Az adatok helyessége a Megrendelő által bármikor ellenőrizhető és módosítható a megrendelés jóváhagyása előtt. A leadott megrendelések adatait a Megrendelő, a megrendelés leadása után módosítani nem tudja.

A devergo.hu a megadott adatok bizalmas tárolását, archiválását, és kezelését maga vállalja, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek, mely adatok átadásához a Vásárló a megrendelés leadásával hozzájárul.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe.

 

Adatfeldolgozók megnevezése:

 

Cégnév

Székhely

Tevékenység

GLS

2351 Alsónémedi, Európa u. 2.

futárszolgálat

Pannon Set

1237 Bp., Hrivnák Pál u. 165.

webshop üzemeltető

Pannon Set

1237 Bp., Hrivnák Pál u. 165.

szerver üzemeltető

Flas Kft.

1033 Bp., Csikós u. 6.

szerver üzemeltető

 

 

 

 

 

A regisztráció során a Webáruház a következő adatokat rögzíti a Megrendelőről: a Megrendelő neve, jelszava (egyirányúan elkódolva) és elektronikus levelezési címe, neme, címe, elérhetőségi telefonszáma. A megrendelt áruk kiszállítása érdekében a Webáruház a következő adatokat bocsátja a szállító rendelkezésére: átvevő neve (szállítási címből), cég neve (szállítási címből, ha van), a teljes szállítási cím, utánvét esetén a fizetendő összeg, megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége.   A FLAS Kft. kijelenti, hogy a regisztráció során kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez, ezzel kapcsolatos eljáráshoz feltétlenül szükséges adatokat kéri el.

Megadott személyes adatait a Megrendelő a webáruház felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti. Kivételt képez ez alól a következő adatok törlése: Egyedi azonosító (email cím).

Az adatkezelésre a devergo.hu webáruház Megrendelőinek önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást a Megrendelő az egyes adatkezelések tekintetében a webáruház használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart.

 

A regisztráció törlését a Megrendelő a Fiókom menüpont alatt megteheti, vagy a webshop@devergo.hu elektronikus levélcímen kérheti. . A törlés nem vonatkozik a jogszabály alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a mindenkor hatályos jogszabályok szerint szükséges időtartamig megőrzi.

devergo.hu tulajdonosa és üzemeltetője, a FLAS Kft.

A FLAS Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak  valamennyi hatályos jogszabállyal, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. rendelkezéseivel.

A FLAS Kft. adatvédelmi koncepciója a megfelelő tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik.

A FLAS Kft elkötelezett a látogatók személyes adatainak védelmében és kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító:  NAIH-65018/2013.

  FLAS Kft. kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld. Regisztrált ügyfelei kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak.

   A devergo.hu nem rendszeres időközönként hírlevelet küld az aktuális akciókról és egyéb, a webáruházzal kapcsolatos információkról.

  A devergo.hu hírlevelét csak az arra feliratkozott felhasználók kapják, akiknek bármikor lehetősége van a hírlevelet lemondani, arról leiratkozni.

 

4. HÍRLEVÉL

 

A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a FLAS Kft. csak az érintett kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámot tartalmaz. Szolgáltató a hírlevél igénybevétele során az érintett által megadott adatokat kezeli.

Hírlevél esetében a FLAS Kft. mindaddig kezeli az érintett hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig az érintett a hírlevélről le nem iratkozik, a hírlevél alján található leiratkozási lehetőségre kattintva vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából e-mailben, vagy postai úton. Leiratkozás esetén a FLAS Kft. további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg az érintettet. Az érintett bármikor ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről és hozzájárulását visszavonhatja.

 

5. AZ ÉRINTETTEK JOGAI

 

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a FLAS Kft. által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat.

A FLAS Kft. az érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A FLAS Kft. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

 

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

 

FLAS Kft., 1033 Budapest, Csikós utca 6.

 

Az érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait az érintett a Webáruházban maga helyesbítheti; egyéb esetekben a FLAS Kft. a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a FLAS Kft. a szükséges időtartamig megőrzi.

Az érintett kérheti továbbá, adatainak zárolását. A FLAS Kft. zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. A FLAS Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

 

Az érintett az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

-          Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy

-          Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

 

Amennyiben az érintett szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Webáruház használata során bármilyen módon kárt okozott, a FLAS Kft. jogosult az érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére. A FLAS Kft. ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!